'Schatten uit 'De Wachtkamer van de Apocalyps'' is een verhalende wandeling door het pastoriepark te Liedekerke, waarbij men (cfr bv de Kruisweg) voorbij de verschillende 'zegels' van het apocalyps-verhaal komt. Die voorstellingen zijn de restanten uit 'De Wachtkamer van de Apocalyps', die zelf een installatie in een donkere ruimte van de rekwisieten van het nieuw testamentische apocalypsverhaal was.

Het apocalypsverhaal zelf verhaalt de vernietiging van de wereld en de uitroeiing van de ongelovigen (om daarna de stad der gelovigen te stichten).

De wandeling begint met het informatiebord (zie afbeelding). Dit staat aan het lam, de onthuller van het Apocalypsverhaal. Het lam en de zeven zegels worden begeleid door een gedicht van Frits Timmermans.

Zegel 1, 2, 3 en 4 zijn zeer gekend als de 4 paarden van de Apocalyps (wit, rood, zwart en vaal), en zijn een klaagzang van de Israëlieten over het onrecht dat hen aangedaan wordt door de ongelovigen.

Zegel 5: God wil dat ze nog wat geduld oefenen, er zijn nog niet genoeg martelaren gestorven, maar het zal niet lang meer duren: de witte gewaden (uniformen van de gelovigen) worden al uitgedeeld.

Zegel 6: God rolt wat met zijn spierballen: de natuurelementen zorgen voor een hel op aarde, maar de ongelovigen reageren niet

Zegel 7: De zeven bazuinen zijn de zeven verwoestingsfases van de aarde en de uitroeiing van de ongelovigen. Het zevende bazuin beslaat nog eens zeven schalen vol vernieling die over de aarde uitgegoten worden.